Как и защо блок Добрич се превърна в сметище?

 

               

 

  Както вече е известно на цялата общественост в град Добрич, през месец Януари, около общинският блок се разгоря лют спор между бивша и настояща общинска администрация. Спорът се водеше за начинът по който да бъде довършена сградата превърнала се в символ на безсилие и на едните и на другите! Стигна се до две извънредни сесии на Общински Съвет, но които решение не беше взето! Но какво остана скрито зад тези откровено предизборни боричкания? Остана скрито реалното състояние на блок "Добрич", а то е сметище, място за проституиране и приют за самонастанали се бездомни хора!

 

 В репортаж на радио Добруджа от 16.01.2019г., относно блок "Добрич", видяхме покъртителни кадри!

 

 От този репортаж става ясно, че към днешна дата в недовършения блок „Добрич“, са се самонастанили пет или шест души, които твърдят, че „живеят” в стоежа от 2-3 години. В публикувания видео репортаж съвсем ясно се вижда обособено помещение с кухненски съдове, което дори е заключено с катинар. 

Кадрите показаха още и разпръснати из помещенията всевъзможни отпадъци, а голяма част от стаите на първия етаж в блок „Добрич“ са превърнати в обществена тоалетна. В тази връзка, ние от Възраждане Добрич изпратихме запитване до Община Добрич и РЗИ Добрич. На 31.01.2019г получихме следните отговори:

 
 
 
 
   От получените отговори на зададените от нас въпроси става ясно, че през последните минимум 3 години от общината не е отпусната нито една стотинка за общинският имот. Това говори за безстопанственост и безхаберие от страна на общината и тук не става въпрос за довършването на стоежа, а за почистване и обезопасяване на района около вече рушащото се здание. Никой в общината не знае, че има самонастанили се 5-6 човека, които даже са си обособили помещение с кухненски съдове и по техни думи живеят в блока от две години. В заключение фактите говорят, че освен едно писмо изпратено до Министерството на финансите през 2017 година, общинската администрация не е направила нищо за общинската собственост, въпреки мантрите, че се прави всичко възможно за довършването на жилищната сграда! Такива са фактите! За повече от 3 години дела няма! 
© 2021 Движение „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.