Контрол и сигурност искат съгражданите ни от кв. „Балик“

Спортните и детски площадки, както и зелените площи в квартал „Балик“ не се подържат в добро състояние. Това споделиха жителите на квартала при срещата си с кандидата за кмет на Добрич от ПП „Възраждане“ д-р Николай Бекяров и водача на листата за общински съветници журналиста Мирослав Балчев. Игрищата бяха ремонтирани преди няколко години, но често пъти стават обект на вандалски прояви. Няма как ние да ги опазим, особено през тъмната част на денонощието, посочиха хората от кв. „Балик“. Те, както и ПП „Възраждане“, са на мнение, че решението на този проблем е разширяване на системата за видеонаблюдение.

Необходимо е още и увеличение на полицейските патрули, които да респектират вандалите. Трябва да се налагат глоби на нарушителите. Необходимо е да се обърне сериозно внимание на собствениците на кучета, особено на тези, чиито четириноги са от големите породи. Много от тях разхождат кучетата си без каишка и намордник. Хората се страхуват, а това не е нормално. Друг проблем в квартала е градския транспорт. Маршрутките спазват графика си, но пътуването в тях е много неудобно. Често пъти шофьорите се държат невъзпитано, а качването на инвалид или майка с детска количка е невъзможно. „Балик“ е отдалечен от центъра на града квартал и е необходимо да се помисли за удобствата при придвижването на майките с деца и хората с увреждания, настоях съгражданите ни. Те споделиха още и за сериозни конструктивни проблеми по част от жилищните блокове. Извършването на ремонтите е непосилно за обитателите, особено за блоковете, в които голяма част от апартаментите са празни. Необходимо е местната и централна власт да намерят решение на този проблем, защото той касае не само кв. „Балик“ и Добрич, а цялата страна. Санирането, което се извършва сега е хубаво и след като бъде направено се регистрира намаление на сметките за отопление. При извършването на ремонтите обаче не се прави проверка на състоянието на металните връзки на панелите, а точно това е най-важното, за да се увеличи живота на тези блокове и да сме сигурни, че те са в добро конструктивно състояние, коментираха още съгражданите ни от квартала при срещата си с д-р Николай Бекяров и Мирослав Балчев. Хората настояват още и за подобряване на инфраструктурата в междублоковите пространства, която според тях вече е в трагично състояние.

Във вторник /8 октомври/ кандидатите на ПП „Възраждане“ ще проведат две срещи. В 10 ч. ще разговарят с жителите на ул. „Разлог“, а в 17, 30 ч. ще бъдат в кв. „Югоизток“, до блок 22.

© 2021 Движение „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.