За повече дебат в общинския съвет настояват добричлии

Искаме в общинския съвет на Добрич да се провежда по-сериозен дебат по разглежданите теми. Голяма част от сесиите на местния парламент преминават набързо, точките се претупват и в крайна сметка се гласуват решения, които не допринасят за развитието на града. Това казаха жителите на квартал „Балик” при срещата си с кандидата за кмет на партия Възраждане д-р Николай Бекяров и кандидатите за общински съветници журналиста Мирослав Балчев и Константина Спасова.   
 
Присъствали сме на заседания и сме виждали какво се служва там. Понякога следим обсъжданията и в интернет. За всички е видно, че решенията се взимат набързо. По време на предизборните срещи през годините кандидатите за съветници винаги са ни убеждавали, че отиват в местния парламент, за да дебатират важните за града проблеми и да търсят решения. Всеки път обаче се случва едно и също – след влизане във властта, тези хора млъкват. Важно е да върнете дебата в общинския съвет, защото само така могат да се разгледат всички гледни точки и да се намери най-доброто решение, споделиха пред кандидатите на ПП „Възраждане” съгражданите ни от квартал „Балик”. 
Те посочиха още, че настояват за промяна в транспортната схема на града. Няма директен автобус от нашия квартал до другия край на града. Би било добре да има поне една маршрутка, която да тръгва от „Балик”, да преминава през целия град и да приключва маршрута си в района на гарата или „Рилските блокове”. 
В нашия район има предприятия и производствени цехове, до които няма градски транспорт. Принудени сме да вървим по пътното платно в неосветени участъци, което създава сериозни предпоставки за катастрофи, посочиха още съгражданите ни от кв. „Балик”. Според тях би било добре да се обособи спирка на градския транспорт в района на паметника на Цимерман, защото там има предприятия и работещите в тях са принудени да вървят до там от спирката в района на КАТ.
Според кандидатите на Възраждане проблемите с транспортната схема са лесно решими, но за да се случи това е необходимо връщане на дебата в местния парламент. Необходимо е следващите общински съветници на Добрич най-накрая да излязат по улиците и да се срещат с хората по кварталите през няколко месеца. Само така ще знаят кои са проблемите на хората, било то и по-малки проблеми, и ще могат да търсят адекватни решения, коментираха от своя страна кандидатите на партия Въз раждане.
Днес д-р Николай Бекяров, журналиста Мирослав Балчев и Константина Спасова ще се срещнат с жителите на квартал „Иглика” в 17, 30 ч. Срещата ще се проведе пред бл. 1
Заедно можем всичко. Възраждане – бюлетина № 48.
© 2021 Движение „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.