Възраждане-Добрич: В следващия общински съвет трябва да видим сблъсък на идеи

 
В последния ден на предизборната кампания Възраждане – Добрич проведе две срещи. Първата в пенсионерския клуб в квартал „Христо Ботев”, а втората на площад „Свобода”. 
Срещата с хората от третата възраст бе изключително емоционална. В препълнения салон на клуба кандидата за кмет на Възраждане д-р Николай Бекяров и кандидатите за общински съветници журналиста Мирослав Балчев и Константина Спасова представиха основните акценти в управленската си програма и се запознаха с проблемите на квартала. 
Неуредиците са като всички други, които ни посочиха нашите съграждане от останалите квартали на Добрич през изминалите 30 дни на предизборната кампания. Необходимо е да се подобри пътната инфраструктура по улиците „Бойчо Огнянов” и „Каменица”, както и да се освежи и снабди с нови игрушки детската площадка в квартала. Хората предложиха още и да бъде изградена беседка към площадката. 
 
Орязването на изсъхналите дървета и клони е нещо, което общинската власт трябва да предприеме в спешен порядък, тъй като на места съществува сериозна опасност от падане на клони. За живущите в блок 7 е крайно необходимо да се реши десетилетният проблем с автомобилните подходи. В момента с кола пред блока може да се влезе само от едно място, което обаче създава сериозни предпоставки за катастрофи. Необходимо е общината да отвори втори път, за което не са необходими сериозни финансови средства, а по-скоро желание за работа. 
И съгражданите ни от кв. „Христо Ботев” поискаха кметския екип на Добрич и общинските съветници да говорят с хората не само по време на предизбораната кампания, но и през целия мандат. Тук, както и на много други места настояват за по-мащабно разгръщане на системата за видеонаблюдеение и засилване на полицейското присъствие в града. 
В Добрич могат да се случат много хубави неща, но за да стане това е необходимо в местната власт да влязат млади и енергични хора, заяви от своя страна д-р Николай Бекяров. Контролът е едно от най-важните неща, на които трябва да се наблегне през следващия мандат, подчерта още кандидатът за кмет на Добрич от ПП „Възраждане”. 
Целта ни е да върнем дебата в общинския съвет. Местните парламентаристи трябва да обсъждат проблемите на хората, а не да претупват набързо точките от дневния ред по време на заседанията, заяви от своя страна журналиста Мирослав Балчев. Необходимо е да видим сблъсък на идеи в местния парламент, да се дебатира дори и за най-малките неща, защото само така ще можем да решим истинските проблеми на хората, посочи още пред хората от пенсионерския клуб в квартал „Христо Ботев” водачът на листата за общински съветници на Възраждане. 
През изминалите 30 дни кандидатите на Възраждане разговаряха със стотици добричлии. Проблемите, които съгражданите ни споделиха с нас са идентични – липса на развита икономика, лошо състояние на инфраструктурата, липса на детски площадки и места за спорт и отдих. 
 
Задачите за решаване са много и проблемите не биха могли да бъдат отстранени за година или две. Ако обаче следващия кметски екип на Добрич и общинските съветници вземат присърце решаването на неуредиците, нещата могат да се случат. За да стане това обаче е необходимо местните парламентаристи най-накрая да започнат да се вслушват в хората и да не гледат високомерно на съгражданите си.   
 
Заедно можем всичко. Възраждане – бюлетина 48.
© 2021 Движение „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.