Възраждане-Добрич: В следващия общински съвет трябва да видим сблъсък на идеи

 
В последния ден на предизборната кампания Възраждане – Добрич проведе две срещи. Първата в пенсионерския клуб в квартал „Христо Ботев”, а втората на площад „Свобода”. 
Срещата с хората от третата възраст бе изключително емоционална. В препълнения салон на клуба кандидата за кмет на Възраждане д-р Николай Бекяров и кандидатите за общински съветници журналиста Мирослав Балчев и Константина Спасова представиха основните акценти в управленската си програма и се запознаха с проблемите на квартала. 
Неуредиците са като всички други, които ни посочиха нашите съграждане от останалите квартали на Добрич през изминалите 30 дни на предизборната кампания. Необходимо е да се подобри пътната инфраструктура по улиците „Бойчо Огнянов” и „Каменица”, както и да се освежи и снабди с нови игрушки детската площадка в квартала. Хората предложиха още и да бъде изградена беседка към площадката. 
 
Орязването на изсъхналите дървета и клони е нещо, което общинската власт трябва да предприеме в спешен порядък, тъй като на места съществува сериозна опасност от падане на клони. За живущите в блок 7 е крайно необходимо да се реши десетилетният проблем с автомобилните подходи. В момента с кола пред блока може да се влезе само от едно място, което обаче създава сериозни предпоставки за катастрофи. Необходимо е общината да отвори втори път, за което не са необходими сериозни финансови средства, а по-скоро желание за работа. 
И съгражданите ни от кв. „Христо Ботев” поискаха кметския екип на Добрич и общинските съветници да говорят с хората не само по време на предизбораната кампания, но и през целия мандат. Тук, както и на много други места настояват за по-мащабно разгръщане на системата за видеонаблюдеение и засилване на полицейското присъствие в града. 
В Добрич могат да се случат много хубави неща, но за да стане това е необходимо в местната власт да влязат млади и енергични хора, заяви от своя страна д-р Николай Бекяров. Контролът е едно от най-важните неща, на които трябва да се наблегне през следващия мандат, подчерта още кандидатът за кмет на Добрич от ПП „Възраждане”. 
Целта ни е да върнем дебата в общинския съвет. Местните парламентаристи трябва да обсъждат проблемите на хората, а не да претупват набързо точките от дневния ред по време на заседанията, заяви от своя страна журналиста Мирослав Балчев. Необходимо е да видим сблъсък на идеи в местния парламент, да се дебатира дори и за най-малките неща, защото само така ще можем да решим истинските проблеми на хората, посочи още пред хората от пенсионерския клуб в квартал „Христо Ботев” водачът на листата за общински съветници на Възраждане. 
През изминалите 30 дни кандидатите на Възраждане разговаряха със стотици добричлии. Проблемите, които съгражданите ни споделиха с нас са идентични – липса на развита икономика, лошо състояние на инфраструктурата, липса на детски площадки и места за спорт и отдих. 
 
Задачите за решаване са много и проблемите не биха могли да бъдат отстранени за година или две. Ако обаче следващия кметски екип на Добрич и общинските съветници вземат присърце решаването на неуредиците, нещата могат да се случат. За да стане това обаче е необходимо местните парламентаристи най-накрая да започнат да се вслушват в хората и да не гледат високомерно на съгражданите си.   
 
Заедно можем всичко. Възраждане – бюлетина 48.
Млади хора в общинския съвет искат добричлии

 Младите хора трябва да влязат в общинския съвет на Добрич. Това споделиха съгражданите ни днес с кандидата за кмет на партия Възраждане д-р Николай Бекяров и кандидатите за общински съветници журналиста Мирослав Балчев и Константина Спасова при откритата им среща в района на ДКЦ 1. Бъдещето е в младите, в тези които въпреки трудностите са останали в родния град и са създали семейства тук. Това е и причината да се решим на тази стъпка – участие в изборите за кмет и местен парламент, посочи Мирослав Балчев. Партия Възраждане участва за първи път в местни избори. Решихме се на тази стъпка, защото считаме, че можем да допринесем за развитието на града.

В общинския съвет не се води дебат по проблемите на града и това е една от целите ни – подновяване на дебата и даване гласност на проблемите на хората, заяви още при срещата си с добричлии журналиста Мирослав Балчев. Д-р Николай Бекяров, Мирослав Балчев и Константина Спасова продължават откритите си срещи. Днес в 17, 30 ч. те ще бъдат в района на Обредния дом. Заповядайте. 

Заедно можем всичко. Възраждане – бюлетина 48.

Страхът е превзел добричкия квартал „Иглика”

 
Страх. Страх от това да оставиш отворен прозореца на първия етаж, страх от това да се прибереш нощно време. А страхът е примесен с чувство на отвращение от всички, които управляват Добрич и България през изминалите 30 години. 
Такива са усещанията на живущите в добричкия квартал „Иглика”. Районът, който е сред първите добре благоустроени панелни комплекси в града, днес, както казват жителите му, е забравен от властта и Бога. 
Най-страшно е пред 3-ти блок. Особено вечер. Тогава мургавите бродят и вандалстват. Събират се на групи и рушат всичко. Пространството около блока и дори входовете се използват за тоалетна. А това, че си изхвърлят боклуците под прозорците ни вече дори не ни прави впечатление. 
Това споделиха жителите на квартал „Иглика” при срещата си с кандидата за кмет на Добрич от партия Възраждане д-р Николай Бекяров и кандидатите за общински съветници журналиста Мирослав Балчев и Константина Спасова. 
Тук няма сигурност. Многократно сме поставяли въпроса пред управниците, но резултат няма. По време на всяка предизборна кампания кандидатите идват при нас и обещават, че ще решат проблема и така до следващите избори. Не можем да се съгласим, че няма решение. По-скоро управляващите не искат да го решат, категорични са хората от квартала.
Според Възраждане решение има. Като за начало, следващия кметски екип и общински съветници трябва в спешен порядък да предвидят средства за поставяне на камери за видеонаблюдение в района. Да, те със сигурност няма да спрат всички злосторници, но със сигурност ще имат възпиращ ефект. 
Следващата стъпка е засилване на полицейското присъствие. Както в цялата страна, така и в Добрич полицията има кадрови проблеми, които обаче трябва да бъдат решени. Дали в квартала ще дежурят униформени от ОД на МВР или ще се увеличи щата на общинската полиция е въпрос на обсъждане. Но решение трябва да се намери, защото там живеят наши съграждани и ние сме длъжни да обезпечим тяхната сигурност, категорични са кандидатите на партия Възраждане.     
Проблеми има и пред блок 1. В района са изградени детска площадка и кът за отдих. Хората се събират там ежедневно. Всяка сутрин обаче почистват купищата отпадъци, включително и празни бутилки от алкохол, които оставят след себе си групичките, които окупират пространството вечерта. 
Другата голяма болка на съгражданите ни от „Иглика” е липсата на градски транспорт. Най-близката спирка е на бул. „25-ти септември”. Тук живеят много възрастни хора, за които преминаването на дългото разстояние от блоковете до спирката създава сериозни затруднения. 
Преди години имаше транспорт, но бе спрян. Какви са причините не знаем, но това показва съвсем ясно какво е отношението към нас, казват с тъга живущите. Многократно са сигнализирали за проблема, но никой не им обръща внимание. 
Решение на проблема обаче има – преразглеждане и промяна на транспортната схема в Добрич. Всичко е възможно, стига следващия кмет на Добрич и общинския съвет действително приемат присърце проблемите на хората. 
Липсата на голям магазин за хранителни стоки също създава големи неудобства. Тук обаче общината няма механизми, с които да реши този проблем. По-скоро може да проведе разговори с бизнеса и евентуално да привлече търговец, който би проявил желание да открие магазин в района.  
Общината и общинските предприятия трябва да обърнат по-сериозно внимание на почистването на дерето на река Добричка, което минава пред блок 1. Чисти се до ДКЦ 2, споделят хората. Не се пръска против комари, а в редките случаи, в които тревата се коси, след това не се извозва. Поради тази причина в квартала вече има и нови обитатели – змиите. 
И тук, както и на други места в Добрич, има чести случаи на наводнени мази. Пенсионерите от квартала пък настояват за разкриване на пенсионерски клуб.  
Решение на проблемите има, убедени са както живущите в кв. „Иглика”, така и кандидатите за кмет и общински съветници на партия Възраждане. За да се случат нещата обаче е необходимо кметът и местните парламентаристи да обърнат внимание на проблемите, да посещават кварталите и да говорят с хората през 4-те години на мандата.

Страница 1 от 8

© 2021 Движение „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.