Зала Русалка е затворена от РЗИ

  На 18.04.2022 г. ние от Възраждане Добрич изпратихме сигнали до Областен Управител, Кмет на град Добрич и РЗИ Добрич относно отвратителното състояние на зала Русалка. Поискахме спешно започване на ремонт и превръщането на залата в цивилизовано място за спортуване.

  На 03.05.2022 г. получихме писмо от Община Добрич в което ни се обяснява, че виновен за опасното състояние на залата, няма и са взети спешни мерки, като забележете… залата е просто затворена, след предписание от РЗИ Добрич до отстраняване на проблемите. За капак на всичко е смъмрен и ХК Добруджа, които въпреки отвратителните условия, направиха прекрасно състезание за малки и големи.


От цялата реакция на Общината разбираме, че тя за пореден път прехвърля отговорността си върху единствените хора, които се опитват да създават нещо в Добрич, а именно състезателите и спортните клубове на града.

Ако една Община не може да ремонтира една спортна зала, по-специално нейният таван и тоалетни, за какво изобщо съществува тази администрация? Когато един външен организъм само изсмуква обществен ресурс, той може да бъде определен само, като паразит.

Десетилетия наред Община Добрич ползва публичните активи, без да инвестира в тях, още повече без да строи нищо ново. Училищата, здравните заведения, спортните зали на града са под всякаква критика.
Центърът става все по-видимо отражение на деградивната общинска политика.

  Общински съветник на Възраждане проведе разговор с директор ОП “Спортни имоти” и получи уверение, че още в началото на следващата седмица ще бъде пусната докладна до кмета Йорданов с искане за ремонт на залата. Час по-скоро зала Русалка трябва да бъде безопасна и пусната в експлоатация. Ще поискаме с писмо до кмета на Добрич и Обс Добрич това да се случи до края на месец Юни. Една Община има ресурсите и възможностите да два месеца да ремонтира и освежи спортна зала.
Въпросът е дали има желанието?

Недопустимо е столицата на Добруджа да няма нито една цивилизована спортна зала!

 

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Костадин Костадинов: Добрич прилича на запустяла градина (Видео)
виж още...
Подписка за референдум в защита на лева започна Възраждане в Добричка област (Видео)
виж още...
Село Добромир и Димитър Дончев Доктора (Видео)
виж още...
И едно здраво дърво е недопустимо! (Видео)
виж още...

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

ПП Възраждане издигна Калинка Василева за кандидат за кмет на Община Генерал Тошево
виж още...
ПП Възраждане издига Марин Попов за кандидат за кмет на Община Балчик
виж още...
ПП Възраждане издига Искрен Събев за кандидат за кмет на Община Добричка
виж още...
ПП Възраждане издига Елена Соленкова за кандидат за кмет на Община Шабла
виж още...
ПП Възраждане издига за кмет на Добрич инж. Георги Джендов
виж още...
Ново ръководство на ПП Възраждане - Добрич
виж още...

Facebook

© 2023 ПП „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.