"Възраждане" облагороди спирка в село Соколово

Кандидати за народни представители и симпатизанти на партия "Възраждане" от структурата в град Балчик облагородиха спирка в село Соколово. 

Духът на един народ се определя от неговата творческа енергия и характер. От "Възраждане" - Балчик за пореден път доказваме, че с малко ресурс, но със силна мотивация и воля може да постигнем много. Успяхме да превърнем от една ръждива спирка със странна форма в село Соколово, един прекрасен възрожденски символ. Символите винаги са играли важна роля в развитието на един народ. Народ, който не уважава собствените си национални символи, не може да има бъдеще. 

 

Възраждането на България минава през възраждането на духа и символите ни. Нека на 9 юни да започне и възраждането на нашата Родина.

Константина Петрова: Пет са основните приоритети на „Възраждане“

ПП „Възраждане“ и аз като водач на листата ще работим върху изпълнението на пет основни приоритета. Това заяви кандидатът за народен представител от ПП "Възраждане“ в 8-ми МИР – Добрич Константина Петрова при представянето на листата с кандидати за народни представители. На срещата в Огледална зала „Нели Божкова“ присъства и председателят на партията Костадин Костадинов.

На първо място настояваме за провеждането на референдум относно членството ни в НАТО. Продължаваме да работим и по организирането на национално допитване относно бъдещето ни в еврозоната. Необходимо е да се каже ясно дали ще влезем сега или по-късно, защото към момента ние считаме, че не сме готови затова, подчерта Костантина Петрова. ПП „Възраждане“ настоява още и за премахване на всички санкции, които са наложени към Русия. Сред основните ни приоритети са още сформирането на екип, който да предоговори условията за членството ни в ЕС, защото към момента Европейския съюз вреди повече, отколкото помага на България и българите. Настояваме и за незабавно преустановяване на военно-техническата помощ, която страната ни предоставя на Украйна. Ние не искаме България да бъде въвлечена във война, заяви още кандидатът за народен представител от ПП "Възраждане“ в 8-ми МИР – Добрич Константина Петрова.

Нашата цел е да управляваме самостоятелно. В противен случай бъдещето на България ще бъде застрашено, каза лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов на срещата в Огледална зала. Готови сме да водим разговори и с други политически сили, без ДПС. Само че при нашите условия, които са точно пет, допълни Костадинов и припомни приоритетите на „Възраждане“. Според Костадинов кампанията е приключила след със заявката, дадена от страните-членки на НАТО, да се даде възможност на Украйна с НАТО-вско въоръжение да се напада директно Русия. От 27 май изборът на българските граждани изведнъж се сведе до алтернативните –„Възраждане“ или война“, каза той.  

Според Костадин Костадинов и досега предоставяното от НАТО оръжие е било използвано за поразяване на цели в Русия, но все пак НАТО-вските държави са отказвали да поемат отговорност. Сега вече те позволяват, а скоро вероятно и ще насърчават Украйна да го прави. Още повече, че вече открито се говори, че на територията на Украйна действат НАТО-вски военни инструктори. Въпрос на време е да бъдат изпратени български такива. Натискът върху българската държава е огромен. Дали инструктори, дали кадрови военни от българската армия, е трудно да се каже, но натиск има. Разбира се, нашите управляващи отричат, категоричен бе Костадинов.

В оставащите дни до края на кампанията от „Възраждане“ ще обясняват именно това на  българските граждани - който не излезе да гласува или който гласува за партиите на войната, на практика гласува за включването на България в световен военен конфликт.

 

„Тъй като НАТО е заплаха за националната ни сигурност, ние трябва незабавно да напуснем този агресивен военен съюз, чиято цел е разгаряне на мащабен военен конфликт, световен военен конфликт. Единствената политическа сила в България, която не само може да каже „не“ на американския натиск за изпращането на войници, но и да изкара България от този пагубен за нея военен съюз, който ни разоръжи и превърна на практика в държава без армия, е „Възраждане“. Разбира се, „Възраждане“ е единствената политическа сила, която може да гарантира в момента териториалната цялост, суверенитета и независимостта на държавата. Никой друг не може да го направи. Защото всички други са подчинени  на американското посолство, чиято цел пък е унищожението на нашата страна по модела на Украйна. България е тикана по украинския път, написан е украинският сценарий за нас, раздадени са ролите. Единственото, което може да се случи, е на 9 юни да провалим този сценарий, но всичко зависи от българските граждани. Затова за нас е първостепенна задача преди всичко да ги накараме да излязат да гласуват. За да осъзнаят, че в крайна сметка в техните ръце е изборът между мира и войната. Защото, ако после започнат да звучат не учебни, а истински сирени за въздушна опасност, няма на кого да се сърдят“, посочи още лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Костадин Костадинов: Изборът е „Възраждане“ или война

„От вчера насам изборът на българските граждани изведнъж се сведе до следните две алтернативи – „Възраждане“ или война“, това каза на пресконференция днес в Добрич лидерът на партията Костадин Костадинов. В нея участваха Константина Петрова - водач на листата на „Възраждане“ в Добрич, депутат в 48 и 49 Народно събрание, Георги Джендов – кандидат за евродепутат и за народен представител, председател на групата общински съветници в Добрич, Йордан Йорданов – лидер на „Възраждане“ в Добрич.

„На практика вчера предизборната кампания приключи със заявката, която беше дадена от страните, членки на НАТО да се даде възможност на Украйна вече с НАТО-вско въоръжение да се напада директно Русия“, каза Костадинов.

По думите му това и досега се е случвало, но все пак НАТО-вските държави са отказвали да поемат отговорност. „Сега вече те позволяват, а скоро вероятно и ще насърчават Украйна да го прави. Още повече, че вече открито се говори, че на територията на Украйна действат НАТО-вски военни инструктори. Въпрос на време е да бъдат изпратени български такива. Натискът върху българската държава е огромен. Дали инструктори, дали кадрови военни от българската армия, е трудно да се каже, но натиск има. Разбира се, нашите управляващи отричат“, посочи Костадинов.

„Вчера на практика предизбоорната кампания приключи. Защото, какво да си говорим за доходи, за пенсии, за здравеопазване, за образование, при условие, че след няколко седмици може да има ескалация на конфликта, която да доведе до Трета световна война, в която България ще изгори като суха съчка“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Той призова гражданите: „Ако искате мир, ако искате благоденствие, спокойствие, гласувайте за „Възраждане“!

В оставащите дни до края на кампанията от „Възраждане“ ще обясняват именно това на  българските граждани - който не излезе да гласува или който гласува за партиите на войната, на практика гласува за включването на България в световен военен конфликт, каза Костадин Костадинов.  

„Тъй като НАТО е заплаха за националната ни сигурност, ние трябва незабавно да напуснем този агресивен военен съюз, чиято цел е разгаряне на мащабен военен конфликт, световен военен конфликт. Единствената политическа сила в България, която не само може да каже „не“ на американския натиск за изпращането на войници, но и да изкара България от този пагубен за нея военен съюз, който ни разоръжи и превърна на практика в държава без армия, е „Възраждане“. Разбира се, „Възраждане“ е единствената политическа сила, която може да гарантира в момента териториалната цялост, суверинитета и независимостта на държавата. Никой друг не може да го направи. Защото всички други са подчинени  на американското посолство, чиято цел пък е унищожението на нашата страна по модела на Украйна. България е тикана по украинския път, написан е украинският сценарий за нас, раздадени са ролите. Единственото, което може да се случи, е на 9 юни да провалим този сценарий, но всичко зависи от българските граждани. Затова за нас е първостепенна задача преди всичко да ги накараме да излязат да гласуват. За да осъзнаят, че в крайна сметка в техните ръце е изборът между мира и войната. Защото, ако после започнат да звучат не учебни, а истински сирени за въздушна опасност, няма на кого да се сърдят“, посочи Костадинов.  

Запитан за очакванията му за изборните резултати, той припомни, че „Възраждане“ винаги се бори за първото място.

„При висока избирателна активност ние можем да сме първа политическа сила, имаме всички шансове за това“, каза лидерът на „Възраждане“.  

Според него, след 9 юни правителство не е изключено да има, но няма да е стабилно. „Няма как да има стабилно правителство без „Възраждане“, категоричен бе Костадин Костадинов.

„Нашата цел е да управляваме самостоятелно. В противен случай бъдещето на България ще бъде застрашено. Разбира се, готови сме да водим разговори и с други политически сили, без ДПС, само че при нашите условия, които са: провеждане на референдум за членството на България в еврозоната; провеждане на референдум за членството на България в НАТО; прекратяване на военната помощ за Украйна и създаване на компенсаторен фонд, с който да бъдат гарантирани и възстановени щетите на българските предприемачи в резултат на ембаргото срещу Русия; прекратяване на ембаргото срещу Русия, вдигане на санкциите срещу Руската федерация и възстановяване на нормалните икономически отношения; създаване на преговорен екип за предоговаряне на членството на България в ЕС. Към настоящия момент това членство вреди на нашите национални интереси. Макроикономическият ни екип направи анализ, който показа, че щетите за последните 17 години, откакто сме членки на тази организация, надхвърля 140 млрд. лева. На практика България се превърна в един демографски и суровинен придатък на ЕС, а ЕС се превърна в черна дупка, която изсмука демографските и суровинни ресурси на България, унищожавайки същевременно българското производство във всеки един аспект“, каза още лидерът на „Възраждане“.

Костадин Костадинов каза още, че е възнамерявал днес да посети сесията на Общинския съвет. Но безпрецедентно тя е отложена. Желанието му е било да бъде на сесията за да задава въпроси на кмета, който по думите му "превърна Добрич в един умиращ град, в който младите хора нямат бъдеще".

"Смятах да задавам много въпроси на кмета, но, както всички разбрахме, той се уплаши и избяга. Не знам защо  смята, че няма да дойда на 11 юни. И няма да съм сам. Мисля да дойдем една голяма част от парламентарната група на „Възраждане“ и да задаваме въпроси за начина, по който управлява града, за начина, по който го превърна в умиращо село“, каза Костадин Костадинов. Обясни, че винаги е гледал на Добрич като на свой втори роден град, не само защото родителите му са от добричките села, има много роднини тук, работил е в Добрич 4 години. „Просто обичам този град и изключително болезнено приемам гаврата, която упражнява върху него кметът“, каза още Костадинов.  

Страница 1 от 12

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Петър Волгин: Плъзгаме се към пропастта на тоталитаризма
виж още...
Възраждане - Добрич откри предизборната си кампания с почистване и облагородяване на Братската могила край Паскалево
виж още...
ПП Възраждане издига за кмет на Добрич инж. Георги Джендов
виж още...
И едно здраво дърво е недопустимо! (Видео)
виж още...
Листа на Възраждане - Добрич
виж още...

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Възраждане с декларация срещу онлайн обучението в Добрич
виж още...
Възрожденци сведоха глави пред освободителите на Добрич
виж още...
Възраждане Добрич поиска да отпадне общинска такса за удостоверение за липса на задължения
виж още...
Възраждане пита кой е отговорен за близо 1 млн. лв санкция, свързана с Градски транспорт Добрич
виж още...
Възраждане е против драстичното увеличение в заплащането на общинските съветници
виж още...
Константина Петрова от Възраждане: НЕ на перките в Черно море!
виж още...

Facebook

© 2024 ПП „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.