И едно здраво дърво е недопустимо! (Видео)

   Мнението на близо 2000 жители на Добрич бе брутално погазено от местната власт на последната сесия на общинския съвет, която се проведе на 30 май. Съветниците дадоха съгласие кметът Йордан Йорданов да усвои средства от дългосрочния дълг за изпълнението на инвестиционния проект „Нов градски център с обществени функции и пешеходни пространства на град Добрич“ в размер до 3 399 000 лева с ДДС. Формалната причина за това бе да се осигури финансов ресурс за възлагане на строителните дейности по сключено рамково споразумение. 
 
    Решението обаче предизвика негодуванието на голяма част от съгражданите ни по няколко причини. Първата е, че съществуват много неясноти относно това за какво точно и как ще се използват средствата. Представителите на ПП „Възраждане“, които присъстваха на заседанието на местния парламент, призоваха решението да не се гласува, а да бъде оставено за решение след провеждането на планираните за октомври местни избори. Вероятността да имаме нова местна власт и съвсем различен състав на общинския съвет е огромна, изтъкна Зам. Председателят на Възраждане – Добрич Георги Джендов. Поради тази причина е редно новият кметски екип и общински съвет да вземат това решение. Защото сега е твърде вероятно да се окажем в ситуация, при която следващата власт в Добрич да трябва да изпълнява решенията на други, без да се знае, кой точно носи отговорност. Това е мнението и на голяма част от бизнеса в централна градска част, който ще бъде пряко засегнат от ремонтните дейности, подчерта пред общинските съветници Георги Джендов. 
 
   Сериозни въпроси буди и вероятността за евентуалното изсичане на част от дърветата в центъра. От месеци насам голяма част от съгражданите ни са притеснени заради това, че дърветата ще бъдат премахнати по време на ремонтните дейности, без да се дава категорично мнение за това, дали премахването е наложително. Пред общинските съветници бе представена подписка, подкрепена от близо 2000 жители на Добрич, в която те настояват здравите дървета да бъдат запазени. Подписката обаче не бе разгледана от съветниците, като по този начин местните парламентаристи изхвърлиха в кошчето за боклук мнението на стотици свои избиратели. 
През последните седмици се спекулира с цифрата на дърветата, които ще бъдат премахнати, като се говори за 50-80 дървета. Кой ще извърши обследването и кой ще носи отговорност за това, попита на заседанието на общинския съвет Зам. Председателят на Възраждане – Добрич Георги Джендов. Вместо да получи отговор на въпросите си обаче, които засягат и огромна част от жителите на града, мнозинството от общинските съветници изразиха недоволство, заради това, че някой изобщо им задава въпроси.     
По време на сесията, от изказванията на някои от съветниците, стана ясно, че има становище на РИОСВ-Варна по проекта, в което не е засегната съдбата на 69 дървета, планирани за подмяна.
 
 

Подписка за референдум в защита на лева започна Възраждане в Добричка област (Видео)

     Подписка за свикване на национален референдум срещу смяната на българската валута започна партия „Възраждане“.
Началото бе поставено в 12 ч. днес на площад „Свобода“, като преди това възрожденци дадоха и пресконференция за медиите, на която изложиха своите доводи в защита на българския лев. 
 
     Влизането на България в еврозоната ще е пагубно за нашата държава, заяви пред журналистите Константина Петрова - народен представител от Възраждане – Добрич в 48-то Народно събрание. Въпросът за референдума е: "Съгласни ли сте българският лев да се запази като единствена официална валута до 2043 година?". При влизането на страната ни в ЕС ние сме поели ангажимент да влезем и в еврозоната. Никъде обаче не са посочени срокове, в които това трябва да се случи, подчерта Петрова и припомни, че за разлика от договора за влизане на България в ЕС, където е предвиден механизъм за излизане, то излизане от еврозоната не може да се случи. По думите й въвеждането на еврото, в момент, в който страната ни не е готова за това, ще засегне малкия и среден бизнес, което би довело до допълнителна инфлация. България ще загуби своя монетарен суверенитет, а това от своя страна ще предизвика нестабилност в банковата система, подчерта още народният представител от Добричка област. 
 
    Подписите в Добрич ще се събират на различни пунктове в града, както и в офиса на партията, всеки делничен ден след 17 ч., който се намира на ул. „Капитан Димитър Списаревски” 1, в сградата на НТС, ет. 3, офис 306.
 
Председателят на Възраждане – Балчик Марин Попов припомни, че левът е един от символите на българската държавност и това също е една от причините, поради които трябва да го съхраним. Подписи в Балчик ще се събират в офиса на „Възраждане“, разположен до входа на Историческия музей всеки ден след 18 ч. В събирането на подписи за запазване на българския лев ще се включат и местни организации. 
 
     Димитър Василев, председател на партийната структура в община Добричка посочи, че желаещите да подкрепят подписката, могат да го направят в партийния клуб, намиращ се на ул.” Васил Левски” 7, всеки ден от 10 до 17 часа. Организирани са и мобилни екипи, които ще посещават селата на територията на община Добричка, както и в Крушари и Тервел. 
 
   Бланката за събиране на подписи може да бъде изтеглена от страницата на „Възраждане” във Фейсбук, от страницата на сайта на партията, от официалната страница на Костадин Костадинов, както и от групата в Телеграм. За да се свика национален референдум е необходимо да бъдат събрани 400 000 подписа, припомни още народният представител Константина Петрова. Подписи се събират както на територията на цялата страна, така и извън нея.
 
 

Добруджа може и заслужава да бъде световна столица на чистите храни

  Добруджа може и заслужава да бъде световна столица на чистите храни
и посланик на българското качество.


  В продължение на десетилетия Добруджа изхранва цяла България и голяма част от бившия Източен блок.
Ние, българчетата от 70-те, 80-те и 90-те години сме последните, които пазим спомена за истинското качество и създаващата държава.
Помним работещите земеделски стопанства.
Помним вкуса на чистата храна и типичното българско задружие.
Изразът “Българска работа” беше символ на качество, коректност и стабилност.
Днес ситуацията е доста по-различна.
Заводите ги няма.


  Няма ги развитите земеделски стопанства.
Няма ги пълните с хора градове и села.
Няма ги развитите спортни клубове, които препълваха спортните зали и носиха радост на малки и големи.
На тяхно място дойдоха хидрогенизираните мазнини, кренвиршите от тоалетна хартия, бързите кредити, ЧСИ и великото постижение на новото време – магазините втора употреба.

  Десетилетия тъпчем на едно и също място, докато светът се развива.
Еко продукцията се цени в цял свят, но не и в райската градина, където може да се произвежда.
Гладът за качествени храни става все по-осезаем и е време добруджанските производители да погледнат към световните пазари.
Добруджа има ресурсите, хората и потенциала да бъде световна столица на чистите храни. Липсва й само едно – визионери, които да го организират и осъществят.
Това е мисията на Възраждане – да събудим и наложим българското качество, давайки път на типичната българска предприемчивост.


  Години наред България продава ресурси, а купува стоки. Стигнахме до парадоксалната ситуация, в момента 80% от пипера, краставиците и доматите по пазарите ни да са вносни.
Време е да променим тази тенденция.
Време е да подкрепим изграждането и пазарното позициониране на нови добруджански търговски марки.
Време е да премахнем прекупвачите, като максимално съкратим връзката производител - краен потребител.
Време е Добруджа отново да създава!


Пчеларството е един от многото сектори на добруджанското стопанство, който е далеч от своя потенциал. Секторът се развива на самотек, само благодарение на любовта към пчелите и въпреки липсата на всякаква градивна подкрепа за добруджанските пчелари.
Един пчелар във Франция получава 50Е субсидия на кошер, а българският пчелар от днес остава без финансиране, дори и по програма Де минимис.
В сектор Пчеларство Възраждане има следните приоритети:
- Да бъде защитено понятието “Български пчелен мед” – произведен от българска медоносна пчела и само в България
- Да бъде осветлен вносът на чужди пчелни и имитиращи продукти – съществува тенденция чужди пчелни продукти да бъдат внасяни и продавани по европейските пазари като български. Това трябва да се прекрати. Потребителите трябва да бъдат ясно информирани, ако един мед е от Китай, Индия или Чернобил.
Държавата и общините да насочат своето потребление само към “Български пчелен мед”, потенциал за развитието на българското животновъдство и семейно растениевъдство има, просто е време да изберем родната продукция.


  Време е да фокусираме един от най-силните си инструменти – ежедневните си покупки.
Домакинствата харчат милиони, всеки ден. За съжаление 80% от този паричен поток е насочен към продукти, произведени в чужбина и основно към т.н. хипермаркети.
Хипермаркетите се превърнаха в зона за комфорт на родните потребители и вместо потреблението им да подкрепи и развие българските производители, добавената стойност се насочва към чуждите такива.
А, българското качество го има!
Просто трябва да направим усилие и да го достигнем.

  Семейните производители на плодове, зеленчуци, пчелен мед, месо, яйца, вина, гъби и консерви ги има. Трябва да ги предпочетем.
Защо да купуваме полски яйца или гъби, когато българските са с пъти по-добро качество и на мн. по-добра цена /при директни покупки/?

  Прекупвачите и бюрокрацията смазаха българското производство.
Отговорност на всеки родолюбец, е да харчи парите си за директни, български продукти.
Възпитаха ни да чакаме търпеливо по опашките в хипермаркетите, да разгръщаме брошурите и да тръпнем за промоции, където купуваме по-скъпо.
Време е да променим потребителските си навици.
Както имаме Личен лекар, така може и трябва да имаме свой Личен Пчелар, гъбар, яйчар, доставчик на домати, краставици и месо.

Нашето спасение, от нас зависи!
Решението е едно - Възраждане!

На 2 октомври, гласуваме с номер 14.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Страница 1 от 7

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Нов председател на Възраждане Добрич
виж още...
Общината да подпомогне медиците от МБАЛ Добрич
виж още...
За кожата на един предател
виж още...
Обратно в детската градина
виж още...

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Добруджа може и заслужава да бъде световна столица на чистите
виж още...
ПП Възраждане с отворена среща в Каварна
виж още...
По културата ще ги познаете
виж още...
Шумов терор над кварталите в Добрич (Видео)
виж още...
Ремонт на ремонта за 12млн. лева
виж още...

Facebook

© 2023 Движение „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.