Георги Джендов: Съществуването на „Градски транспорт Добрич“ е под въпрос

Състоянието на „Градски транспорт Добрич“ е критично. За това алармира на пресконференция днес председателят на групата общински съветници от „Възраждане“ Георги Джендов.

Поводът беше ситуацията отпреди два дни, когато градът осъмна без градски транспорт. „Хиляди наши съграждани станаха жертва на състоянието на „Градски транспорт”, на невъзможността автобусите да излязат и хората да отидат на работа и да изпратят децата си на училище“, каза Джендов.

По думите му обаче тази обстановка не е отсега, а са натрупвани сериозни проблеми във времето. Той в качеството си на председател на транспортната комисия е акцентирал върху тях от началото на Общинския съвет и заедно с другите членове на комисията се опитвали да предупредят кмета, че състоянието на градски транспорт е критично. Апелирали да се предприемат мерки, но такива не били взети.

Един час след като автобусите тръгнали, му се обадили да му кажат, че автобусите нямат гориво и ако цистерната не дойде, днес – петък, пак няма да има автобуси. С общи усилия и този проблем е решен, но само временно. По-големият проблем е, че има 330 000 лв. неразплатени за гориво към „Химойл“, 170 000 лв. са просрочените плащания на дружеството, а Общината е поела ангажимент да плати 90 000 лв. „Химойл“ вече няма особено доверие на дружеството, посочи общинският съветник.

Ние задаваме от месеци въпроса ще се дофинансира ли „Градски транспорт“ от Общината. Дали ще се тегли заем, дали ще се продават активи на дружеството, дали ще се вземат от резервен фонд. Оказва се, че, освен за гориво, няма пари и за заплати на работниците, които трябва да си получат възнагражденията си до 25 юни, посочи той. 

„Отлагат се проблеми и те се натрупват. Питам кмета защо не се предоставят решения, за да се обезпечи тази услуга, която е и социална. Ние смятаме, че компетентните органи трябва да се произнесат дали е права Катя Петкова. За мен обаче кметът е виновният, трябвало е да предприеме необходимите действия“, каза още Георги Джендов.

Той коментира и новината, че Добрич не е одобрен за изграждане на Индустриален парк. „Не само от Възраждане, а и други политически сили, непрекъснато задаваме въпроса кКакво се случва с Индустриалния парк и от Общината ни отговарят „Чакаме”. И се оказва, че от 23 април има писмо, че ние сме включени в списъка с недопуснати за техническа и финансова оценка проекти. Близо 2 месеца администрацията ни лъже. Пореден грандиозен провал. Паркът беше възможност да си спасим града икономически, но губим проекта“, посочи Джендов. Той твърди, че Добрич е имал лоби в институциите в София, за да може да получи финансирането за Индустриалния парк. Оказва се обаче, че не сме изпълнили елементарни документални изисквания. „Абсурдно е. Обвинявам кмета. За този парк се говори от 2008 година и накрая Йорданов го съсипа“, каза Джендов.

По думите му ремонтът на зала „Русалка” също е под въпрос. Тепърва ще се възлага енергийно обследване, още не са отворени офертите за проектиране, което ще отнеме месеци, а ние септември т.г. трябва да входираме замяната на един от одобрените вече инфраструктурни проекти с този за ремонт на залата. Според запознати с процедурите, това ще се провали няма да успеем да спазим сроковете и тя ще се доразруши.

Царят е гол! Йорданов, Оставка! (Видео)

  Днес групата общински съветници на Възраждане поиска оставката на кмета на гр. Добрич – Йордан Йорданов. През цялото си управление до този момент, градоначалникът се доказа многократно като неспособен да се справи с проблемите на града. Те се разрастваха с всеки изминал ден, като лавина, която набира скорост и помита всичко след себе си. Днес Добрич е един занемарен град, оставен на произвола на съдбата.

  Мръсотията, разбитите улици, изсечените дървета, закриването на училища, са само част от цялостния упадък, резултат от управлението на Йорданов. Туризмът в Добрич отдавна липсва. Тук господин кметът развива нов алтернативен туризъм, наречен Руинизъм, защото живеем в руини. Събитията от последните дни преляха чашата на търпението ни. Преди два дни за няколко часа Добрич остана без градски транспорт. Дружеството е потънало в дългове, няма средства за гориво на автобусите, нито за заплати на служителите. Господин Йорданов липсваше в кризисен момент, в ситуация, когато трябва да се вземат важни решения и да се решават сериозни проблеми.

  Вчера стана ясно, че проектът на общината за дългоочаквания Индустриален парк, не е одобрен за финансиране, като това се е знаело от 23 април. Два месеца Йорданов и екипът му лъгаха, че чакат отговор, което е напълно недопустимо! За провала си като кмет, за унищожаването на Добрич, за липсата на компетентност и управленски способности, ние от Възраждане призоваваме г-н Йорданов да постъпи доблестно и да подаде своята оставка! Крайно време беше някой да каже на висок глас, че царят е гол!

 

Сигнал на Възраждане спря строеж на жилищна сграда (Видео)

  Вчера граждани ни сигнализираха, че над паметника на Хан Аспарух, на Албенска Добротица, където в момента текат изкопни дейности за строеж на жилищна кооперация, са открити човешки останки, обувки и части от ковчези, тъй като там се намираше старото гробище на Добрич.

  Общинските съветници на Възраждане бяха на място рано сутринта. Подадохме сигнал на 112. Всъщност човешките останки са на терен, който е публична общинска собственост, извън частната. Това е безобразие и поругаване на паметта на хората погребани на това място.

  Очакваме адекватни действия от органите на реда. Господин Йорданов, така нареченият кмет на Добрич, отсъства от страната, и разбира се, няма как да вземе отношение по въпроса на този етап, което не е изненада за никого.

 

Страница 1 от 14

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Петър Волгин: Плъзгаме се към пропастта на тоталитаризма
виж още...
Възраждане - Добрич откри предизборната си кампания с почистване и облагородяване на Братската могила край Паскалево
виж още...
ПП Възраждане издига за кмет на Добрич инж. Георги Джендов
виж още...
И едно здраво дърво е недопустимо! (Видео)
виж още...
Листа на Възраждане - Добрич
виж още...

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Възраждане с декларация срещу онлайн обучението в Добрич
виж още...
Възрожденци сведоха глави пред освободителите на Добрич
виж още...
Възраждане Добрич поиска да отпадне общинска такса за удостоверение за липса на задължения
виж още...
Възраждане пита кой е отговорен за близо 1 млн. лв санкция, свързана с Градски транспорт Добрич
виж още...
Възраждане е против драстичното увеличение в заплащането на общинските съветници
виж още...
Константина Петрова от Възраждане: НЕ на перките в Черно море!
виж още...

Facebook

© 2024 ПП „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.