Подписка за референдум в защита на лева започна Възраждане в Добричка област (Видео)

     Подписка за свикване на национален референдум срещу смяната на българската валута започна партия „Възраждане“.
Началото бе поставено в 12 ч. днес на площад „Свобода“, като преди това възрожденци дадоха и пресконференция за медиите, на която изложиха своите доводи в защита на българския лев. 
 
     Влизането на България в еврозоната ще е пагубно за нашата държава, заяви пред журналистите Константина Петрова - народен представител от Възраждане – Добрич в 48-то Народно събрание. Въпросът за референдума е: "Съгласни ли сте българският лев да се запази като единствена официална валута до 2043 година?". При влизането на страната ни в ЕС ние сме поели ангажимент да влезем и в еврозоната. Никъде обаче не са посочени срокове, в които това трябва да се случи, подчерта Петрова и припомни, че за разлика от договора за влизане на България в ЕС, където е предвиден механизъм за излизане, то излизане от еврозоната не може да се случи. По думите й въвеждането на еврото, в момент, в който страната ни не е готова за това, ще засегне малкия и среден бизнес, което би довело до допълнителна инфлация. България ще загуби своя монетарен суверенитет, а това от своя страна ще предизвика нестабилност в банковата система, подчерта още народният представител от Добричка област. 
 
    Подписите в Добрич ще се събират на различни пунктове в града, както и в офиса на партията, всеки делничен ден след 17 ч., който се намира на ул. „Капитан Димитър Списаревски” 1, в сградата на НТС, ет. 3, офис 306.
 
Председателят на Възраждане – Балчик Марин Попов припомни, че левът е един от символите на българската държавност и това също е една от причините, поради които трябва да го съхраним. Подписи в Балчик ще се събират в офиса на „Възраждане“, разположен до входа на Историческия музей всеки ден след 18 ч. В събирането на подписи за запазване на българския лев ще се включат и местни организации. 
 
     Димитър Василев, председател на партийната структура в община Добричка посочи, че желаещите да подкрепят подписката, могат да го направят в партийния клуб, намиращ се на ул.” Васил Левски” 7, всеки ден от 10 до 17 часа. Организирани са и мобилни екипи, които ще посещават селата на територията на община Добричка, както и в Крушари и Тервел. 
 
   Бланката за събиране на подписи може да бъде изтеглена от страницата на „Възраждане” във Фейсбук, от страницата на сайта на партията, от официалната страница на Костадин Костадинов, както и от групата в Телеграм. За да се свика национален референдум е необходимо да бъдат събрани 400 000 подписа, припомни още народният представител Константина Петрова. Подписи се събират както на територията на цялата страна, така и извън нея.
 
 

Добруджа може и заслужава да бъде световна столица на чистите храни

  Добруджа може и заслужава да бъде световна столица на чистите храни
и посланик на българското качество.


  В продължение на десетилетия Добруджа изхранва цяла България и голяма част от бившия Източен блок.
Ние, българчетата от 70-те, 80-те и 90-те години сме последните, които пазим спомена за истинското качество и създаващата държава.
Помним работещите земеделски стопанства.
Помним вкуса на чистата храна и типичното българско задружие.
Изразът “Българска работа” беше символ на качество, коректност и стабилност.
Днес ситуацията е доста по-различна.
Заводите ги няма.


  Няма ги развитите земеделски стопанства.
Няма ги пълните с хора градове и села.
Няма ги развитите спортни клубове, които препълваха спортните зали и носиха радост на малки и големи.
На тяхно място дойдоха хидрогенизираните мазнини, кренвиршите от тоалетна хартия, бързите кредити, ЧСИ и великото постижение на новото време – магазините втора употреба.

  Десетилетия тъпчем на едно и също място, докато светът се развива.
Еко продукцията се цени в цял свят, но не и в райската градина, където може да се произвежда.
Гладът за качествени храни става все по-осезаем и е време добруджанските производители да погледнат към световните пазари.
Добруджа има ресурсите, хората и потенциала да бъде световна столица на чистите храни. Липсва й само едно – визионери, които да го организират и осъществят.
Това е мисията на Възраждане – да събудим и наложим българското качество, давайки път на типичната българска предприемчивост.


  Години наред България продава ресурси, а купува стоки. Стигнахме до парадоксалната ситуация, в момента 80% от пипера, краставиците и доматите по пазарите ни да са вносни.
Време е да променим тази тенденция.
Време е да подкрепим изграждането и пазарното позициониране на нови добруджански търговски марки.
Време е да премахнем прекупвачите, като максимално съкратим връзката производител - краен потребител.
Време е Добруджа отново да създава!


Пчеларството е един от многото сектори на добруджанското стопанство, който е далеч от своя потенциал. Секторът се развива на самотек, само благодарение на любовта към пчелите и въпреки липсата на всякаква градивна подкрепа за добруджанските пчелари.
Един пчелар във Франция получава 50Е субсидия на кошер, а българският пчелар от днес остава без финансиране, дори и по програма Де минимис.
В сектор Пчеларство Възраждане има следните приоритети:
- Да бъде защитено понятието “Български пчелен мед” – произведен от българска медоносна пчела и само в България
- Да бъде осветлен вносът на чужди пчелни и имитиращи продукти – съществува тенденция чужди пчелни продукти да бъдат внасяни и продавани по европейските пазари като български. Това трябва да се прекрати. Потребителите трябва да бъдат ясно информирани, ако един мед е от Китай, Индия или Чернобил.
Държавата и общините да насочат своето потребление само към “Български пчелен мед”, потенциал за развитието на българското животновъдство и семейно растениевъдство има, просто е време да изберем родната продукция.


  Време е да фокусираме един от най-силните си инструменти – ежедневните си покупки.
Домакинствата харчат милиони, всеки ден. За съжаление 80% от този паричен поток е насочен към продукти, произведени в чужбина и основно към т.н. хипермаркети.
Хипермаркетите се превърнаха в зона за комфорт на родните потребители и вместо потреблението им да подкрепи и развие българските производители, добавената стойност се насочва към чуждите такива.
А, българското качество го има!
Просто трябва да направим усилие и да го достигнем.

  Семейните производители на плодове, зеленчуци, пчелен мед, месо, яйца, вина, гъби и консерви ги има. Трябва да ги предпочетем.
Защо да купуваме полски яйца или гъби, когато българските са с пъти по-добро качество и на мн. по-добра цена /при директни покупки/?

  Прекупвачите и бюрокрацията смазаха българското производство.
Отговорност на всеки родолюбец, е да харчи парите си за директни, български продукти.
Възпитаха ни да чакаме търпеливо по опашките в хипермаркетите, да разгръщаме брошурите и да тръпнем за промоции, където купуваме по-скъпо.
Време е да променим потребителските си навици.
Както имаме Личен лекар, така може и трябва да имаме свой Личен Пчелар, гъбар, яйчар, доставчик на домати, краставици и месо.

Нашето спасение, от нас зависи!
Решението е едно - Възраждане!

На 2 октомври, гласуваме с номер 14.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Костадин Костадинов: Добрич прилича на запустяла градина  (Видео)

Кандидат-депутатската листа на ПП "Възраждане" за Осми многомандатен избирателен район – Добрич бе представена от председателя на местната структура Константина Петрова, която е и водач на листата в присъствието на председателя на партията д-р Костадин Костадинов.

Възраждане и аз лично ще обърнем голямо внимание на Добричка област, не само защото аз съм свързан с региона, но и защото той е важен за страната. Преди години Добрич бе един от най-големите и красиви градове в България, а сега прилича на запустяла градина. Това не ми харесва и ние няма да го търпим и няма да оставим нещата така, подчерта Костадин Костадинов. Разбира се, ние не отиваме на местни избори, а на парламентарни, но въпреки това имаме намерение да обърнем сериозно внимание на регионалните проблеми. Няма как да се опитваме да спасим центъра, ако не спасим периферията. За съжаление, благодарение на безумните и престъпни управленски решения на местната администрация и най-вече на кмета, Добрич се превърна в сянка на някогашното си красиво минало. От тази гледна точка ще направим всичко възможно, не само да посочим проблемите, но и техните решения.

На тези избори България ще има две алтернативи – или възраждане на България или заличаване и пълна разруха. На 2 октомври ние не отиваме на избори, а на референдум за това дали България да продължи да съществува, защото бъдещето на страната въобще не е сигурно, ако продължим да се развиваме по пътя, по който вървим сега. Това не е безпрецедентна ситуация. Тя вече се е случвала два пъти в нашата история – през 11 и 14 век, когато паднахме под византийско и под турско робство. В момента, заради бруталната американска доминация в нашата държава бъдещето на България е поставено на карта. Голяма част от проблемите в страната са създадени изкуствено от тези, които ни управляват и няма как, когато си част от проблема да бъдеш част от решението, коментира още председателят на Възраждане, визирайки досега управляващите партии.

Ако искаме през тази зима да имаме нормални цени, а не галопираща инфлация и обезценяващи се доходи и спестявания, е необходимо да нормализираме отношенията с Русия. Единствената политическа сила, която може да нормализира отношенията с Русия е Възраждане. В случай, че не направим това, няма как да стабилизираме българската икономика.

Възраждане трябва да управлява, не защото ние сме жадни за власт, а защото България няма друг вариант в момента. Политическият елит у нас е създаден от американското посолство и се отчита там. Възраждане е единствената политическа организация, която успява до момента да се пребори с американската доминация. Цялостната политика в страната през изминалите 33 години бе да се създава разруха и да се сее смърт.

Ние водим кампания, не просто да спечелим изборите, ние трябва да превъзпитаме българския народ и да му върнем ценностите. Необходимо е да върнем критичното мислене на хората, за да не се подават на пропагандните кампании и клишета, посочи още председателят на ПП Възраждане д-р Костадин Костадинов.

 

Листата на ПП Възраждане за Осми многомандатен избирателен район Добрич:

1.Константина Спасова.

Родена в Добрич. Председател на Възраждане - Добрич. Магистър по "Регионално развитие" в УНСС. Работи като финансов мениджър в международна фирма за управление на недвижими имоти. Владее английски и руски език. Майка на едно дете.

2.Марин Попов

Председател на Възраждане - Балчик. Женен, с три деца. Живее в град  Балчик. Електротехник по професия. Интереси - къмпингуване, земеделие, бойни изкуства.

3.Димчо Димчев

Баща, с едно дете. Завършил е средно специално образование в Икономически техникум - Добрич. Младши лейтенант от запаса. От октомври 2000 Димчо Димчев живее във Великобритания. Последните 8 години работи в агенция за недвижими имоти в северен Лондон. Димчо Димчев развива активна културно просветна дейност в редиците на Възраждане – културни мероприятия, инициативи и дарения. Той е един от координаторите и администраторите на "Мрежата на изборните доброволци за Великобритания".

4.Георги Георгиев

Роден в Добрич. Зам.-председател на Възраждане. Магистър икономист - работи със стартиращи предприемачи, както и с международни компании, които търсят присъствие на българския пазар. В свободното си време се занимава с пчеларство. Дългогодишен състезател по карате и иайдо, носител на медали от национални първенства. Семеен, с две деца. Общински съветник в град Варна.

5.Георги Джендов

Роден и израснал в Добрич. Завършил Технически университет - Варна. Инженер по транспорта. Владее английски и немски език. Семеен, с две деца.

6.Димитър Василев

Председател на Възраждане – Добричка. Професионално се развива в сферата на частния бизнес. Семеен, с деца. Родолюбец не само по душа, но и по рождение. Произхожда от рода на сподвижник на Христо Ботев.

7.Петър Петров

Живее в Добрич. Занимава се с частен бизнес. Семеен.

8.Диана Вълчева

Родена в град Генерал Тошево. Завършва средно специално образование в град Тервел. Работила в "Пластхим" АД. С над 20 г. трудов стаж в частния сектор. Майка на двама сина.

9.Галин Иванов

Председател на структурата на Възраждане в град Аксаково. Има завършено образование в НШЗО „Христо Ботев” - гр. Плевен. Управител е на „Хепикар”.

10.Пламен Ангелов

Роден в Добрич. Работи в транспортния сектор.

Страница 1 от 7

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Нов председател на Възраждане Добрич
виж още...
Общината да подпомогне медиците от МБАЛ Добрич
виж още...
За кожата на един предател
виж още...
Обратно в детската градина
виж още...

НОВИНИ И СЪБИТИЯ

Добруджа може и заслужава да бъде световна столица на чистите
виж още...
ПП Възраждане с отворена среща в Каварна
виж още...
По културата ще ги познаете
виж още...
Шумов терор над кварталите в Добрич (Видео)
виж още...
Ремонт на ремонта за 12млн. лева
виж още...

Facebook

© 2023 Движение „Възраждане“ - Добрич. Всички права запазени.